Menu

achtergrond

Traditionele Chinese Geneeswijzen is een studie waarvan ik niet kon vermoeden dat dit mijn leven zo zou beïnvloeden. Ik ben met andere ogen gaan kijken naar gezondheid en ziekte. En tot vandaag is het een drive om het menselijk lichaam nog beter te begrijpen.

 

Ik heb studies en lessen gevolgd van vooraanstaande professoren en dokters zowel in Nederland als in China. Na mijn studie ben ik in 2010 begonnen met behandelen, onder supervisie van dr. Li Jie in Nijmegen. In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart.

 

In 2015 ben ik door Academie Bo Yi, opleider in Traditionele Chinese Geneeswijzen gevraagd om les te geven. Daarnaast volg ik maandelijks supervisie bijeenkomsten bij Kijan Go, Dr. Mao en Sacha Hermens.

 

Mijn ervaring in de omgang met mensen heb ik verkregen in de tijd dat ik werkte met volwassenen en jongeren in psychiatrie.

Passie

Het begrijpen van het menselijk lichaam. De vinger op de zere plek kunnen leggen. Mensen behandelen en vertellen hoe ze weer beter en gezond kunnen voelen.

 

Maar ook lesgeven. Overbrengen van kennis. Enthousiasme en inspiratie bieden. Een andere kijk op dagelijkse dingen die echt van wezenlijk invloed kunnen zijn op gezondheid of welbevinden.

 

Een andere passie is preventieve zorg en gezondheid op de werkvloer. Het opleiden en verzorgen van stoelmassage en mindfulness op de werkvloer ten einde doel het vergroten van vitaliteit en werkgeluk.

Bijscholing

Oncologie – Prof. Li Zhong 2018

Supervisie bijeenkomsten maandelijks- Kijan Go/Dr. Mao 2013- heden

Supervisie bijeenkomsten kruidengeneeskunde – Sacha Hermens 2019-heden

Wen Bing- Dr. Greta Young 2016

Naaldtechnieken- Prof. Dr. Shan 2016

Acupunctuurformules- Prof. Dr. Shan 2016

Neem contact op

Ervaringen

Door de kruiden die ik voorgeschreven gekregen heb van Merel heb ik nu geen pijn van mijn reuma en spasmofilie en begint mijn lichaam te herstellen van de bijwerkingen van mijn pillen.

Kamelia

Klacht: Reuma

Na verschillende geneeswijzen te hebben geprobeerd om van mijn migraine af te komen, heb ik na de eerste acupunctuur behandeling door Merel al sinds 7 weken geen medicatie hiertegen hoeven in te nemen. Dit is voor mij ongekend, want ik had wekelijks medicijnen nodig.

JJ v. K.

Klacht: Migraine