Menu

Het consult afrekenen

Het eerste consult kost 80 euro

Vervolgconsulten kosten 65 euro.

Na de behandeling wordt direct de factuur opgemaakt. Deze heb je nodig voor de declaraties bij de zorgverzekeraar. De teruggave van de vergoeding is afhankelijk van de afgesloten aanvullende polis. Dit gaat dus niet af van je eigen risico.

De voorkeur heeft direct na het consult afrekenen. Dit kan per pin, of contant. Maak je liever het factuurbedrag over, dan kan dit natuurlijk wel.

Vergoedingen

De meeste behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende polis. Voorwaarde hiervoor is wel dat je een aanvullend pakket hebt afgesloten waarin Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen zijn opgenomen. Veel maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen.

 

Let op (!)

Sommige zorgverzekeraars zoals CZ direct, Ditzo en Bewuzt stoppen in 2020 met het vergoeden van alternatieve geneeswijzen.

Een aantal zorgverzekeraars; VGZ, IZZ, VVAA en ONVZ vergoeden vanaf 2020 beduidend minder. Het gaat dan om zowel consultprijzen of zogenoemde dagvergoedingen als om het totaalbedrag waarvoor je verzekerd bent. Het is wijs aan het einde van het jaar te kijken of de door jou afgesloten polis nog voldoet aan  jouw behoefte.

 

Overigens geldt dat de voorgeschreven kruiden meestal niet vergoed worden en in rekening gebracht worden door de apotheek. Op de website van de zorgwijzer zijn de actuele vergoedingen terug te vinden.

Praktische informatie

Annuleren en verzetten van afspraken kan kosteloos mits dit tot 24 uur voor de afspraak gebeurt. Binnen 24 uur wordt de afspraak in rekening gebracht.

 

In het weekend is de praktijk gesloten. Berichten worden daarom pas beantwoord bij aanvang van de werkweek.

 

Vrijblijvend advies of overleg kan altijd tijdens de werkweek. Tijdens behandelingen wordt de telefoon niet opgenomen, het kan dan handig zijn om een bericht achter te laten.

 

Kruiden worden helaas niet vergoed. Deze worden in rekening gebracht door de apotheek. De kosten hiervan lopen uiteen van 30 euro tot 90 euro per maand. Doorgaans wordt gestart met een kruidenformule voor 2 weken.

Neem contact op

Ervaringen

Ik wil je graag laten weten dat ik: veel baat heb bij je behandeling, het belangrijk vindt dat jij de behandeling geeft die bij mij past en je alle tijd neemt voor de behandeling.

Gerard

Klacht: Nekpijn

Ik kom nu bijna 2 jaar bij Merel. Zo kan ik mijn werk blijven doen, ze is open en eerlijk, verteld precies wat er aan de hand is en geeft advies indien nodig.

P.v.D.

Klacht: Rugpijn