Menu

zelf plannen, verzetten en annuleren van je afspraak

zelf plannen, verzetten en annuleren van je afspraak

Dit jaar was in alle opzichten bijzonder te noemen.

In contact blijven

in tijden van een lockdown is een van de uitdagingen van de praktijk geweest. Daardoor ontstond dan eindelijk toch de nieuwsbrief. Want hoe anders moeten we elkaar op de hoogte houden dan digitaal?

Daarbij is ook een mogelijkheid ontstaan voor het zelf plannen van online consulten en buiten de lockdown om zelfs behandelafspraken in te plannen in de praktijk. En dat biedt voordelen!

  • Jijzelf kunt een afspraak inboeken op een tijd wanneer het jou het beste schikt. Al is dit ‘s avonds laat. Hiervoor geldt dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met kantoortijden.
  • En je hebt gelijk inzicht in of en hoeveel ruimte er nog is in de praktijk. Fijn toch?
  • Je krijgt een herinnering van de gemaakte afspraak! Dit is heel handig in deze tijd. De praktijk kan je namelijk direct vertellen over welke richtlijnen gewenst en verplicht zijn in de praktijk. Je hebt zo altijd de laatste aanpassingen en je weet precies waar je aan toe bent. Moet je bijvoorbeeld zelf je handdoeken meenemen? Of is het wenselijk dat je een mondkapje draagt? Niets ontgaat jou meer! Jij krijgt de belangrijkste informatie gelijk.

 

Hoe weet je of de afspraak ook is doorgekomen bij de therapeut?

Na het selecteren van de gewenste tijd en het invullen van de lege vakken, druk je onderaan de pagina op verzenden. Dit is belangrijk! Anders komt de afspraak mogelijk niet door en sta je onnodig voor de deur. Hoe weet je dan of het goed is gegaan? Van een ingeboekte afspraak krijg je altijd na een aantal minuten een bevestiging. Heb je deze niet in de mailbox, dan is er iets misgegaan.

Je kunt het nogmaals proberen of even een berichtje sturen naar de praktijk. Merel kijkt dan even met je mee, of boekt de afspraak voor je in.

 

Wat nu als de afspraak verzet of geannuleerd moet worden?

In de mail staan niet alleen alle richtlijnen en vragen in het kader van gezondheid. Wanneer je naar beneden scrolt krijg je een aantal mogelijkheden te zien:

  1. Voor diegene die al langer werken met een digitale agenda: in de mail is een mogelijkheid toegevoegd om deze afspraak automatisch in je agenda op te nemen. Zo hou jij de regie over je eigen tijd!
  2. Er zijn twee knoppen toegevoegd: afspraak annuleren of verzetten. Annuleer je je afspraak, dan krijg je geen onnodige mail meer, zoals een herinnering van de afspraak. Fijn toch? Verzet je de afspraak dan wordt er automatisch een streep gezet door de tijd die jou toch niet goed uitkwam! Voordeel: deze tijd komt vrij voor een ander. Zo voorkomen we wachttijden.
Geen reactie's

Geef een reactie