Menu

Video: Gezond eten en drinken

Video: Gezond eten en drinken

Hoe kan je je weerstand een boost geven?

Hoe kan je meer energie krijgen?

Hoe weet je zeker dat jij je opperbeste zelf bent?

In de praktijk vertel ik vaak dat er maar een paar manieren zijn om energie aan het lichaam toe te voegen. Dat is door goed eten, goed drinken en goed slapen. Alle andere dingen die wij doen, kosten energie. Bewegen is verbranden, de spijsvertering gaat over verbranden. Met goed eten en drinken kunnen we onze energie aanvullen.

Maar wat is dan gezond? Daarover verschillende meningen nogal. Eigenlijk zijn we gewend om te kijken naar de samenstelling van het eten. Bestaat het bijvoorbeeld uit eiwitten, koolhydraten of vezels? Welke vitaminen en mineralen zitten er in? Hierdoor zijn we geneigd om bijvoorbeeld te denken. Verse sinaasappelsap zit boordevol vitamine C en dus is dat heel gezond.

 

Zo kijken de Chinezen niet naar het eten. Niet de samenstelling van het product is belangrijk, maar vooral wat is het effect van het eten op de lichaamseigen energie. Als we dat willen weten, dan moeten we kijken naar de karakteristiek en de smaak van eten en drinken. Neem bijvoorbeeld het glas verse sinaasappelsap. Wanneer je dit drinkt, wordt je speeksel plakkerig. Als je slijm hebt, wordt dit dus erger. Om die reden wil je misschien juist niet ene glas sinaasappelsap pakken als je verkouden bent of dreigt te worden.

 

Hoe kom je dan aan vitamine C? Dat zit vaak ook in groenten, Google maar eens! In onderstaande video leg ik uit hoe je nog meer gezond kunt eten.

 

Geen reactie's

Geef een reactie