Menu

Massage

Massage is een goede methode om spierknopen aan te pakken en weefsel weer zacht en soepel te maken. Door verschillende technieken kunnen zowel kleine gelokaliseerde plekken aangepakt worden, maar ook grote spiergroepen.

In de praktijk wordt massage ingezet voor onder andere klachten aan nek, schouder, armen en rug. Naast het opwarmen van de spieren, en het verbeteren van de bloedcirculatie wordt gekeken of manipulaties van gewrichten noodzakelijk is.

Massage als behandelvorm

De praktijk is gespecialiseerd in het geven van klachtgericht massage. De massagevorm heet Tuina therapie (spreek uit als: tweena therapie). En wordt in China dagelijks toegepast in ziekenhuizen. Na een driejarige opleiding, aangevuld met een advanced programma voor Acupunctuur en Tuina heb ik stages gelopen in Qing Dao Hospital. Met jarenlange praktijk ervaring heb ik nog steeds maandelijks onderricht van Kijan Go en dr. Mao in Zoetermeer.

Massage helpt bij

Gewrichten

Stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier of persklachten, kramp, nek- en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie, herstel na orthopedische operaties.

Gynaecologie

Menstruatieklachten, premenstruele klachten die buikpijn veroorzaken

Slaapproblemen en rusteloosheid
Spijsvertering

Buikpijn door diarree, constipatie, prikkelbaar darm syndroom

Zenuwstelsel

Hernia, doof gevoel, zenuwontsteking/pijn, whiplash, ischias

Neem contact op

Ervaringen

Na een val van een paard heb ik ernstige rugklachten opgelopen. Continu had ik het gevoel dat mijn rug en bekken op slot schoten. Behandelingen regulier mochten niet baten. Nu is de blessure volledig hersteld en kan ik weer uren bewegen, sporten of lopen.

Sandra

Klacht: Last van rug en bekken

De behandeling is pijnverlichtend en versoepelend. De behandelaar een aardige dame die aandacht schenkt aan je klachten.

M.E.

Klacht: Nekpijn