Menu

Het consult

Veilige zorg aanbieden en verspreiding van het corona virus te voorkomen is goed onder de aandacht in de praktijk. Daarom zijn de omgangsvormen conform RIVM richtlijnen.

 

Wil je zelf een afspraak inplannen? Dat kan! Maak bijvoorbeeld een digitale afspraak door een online consult te boeken. Kosten zijn 30 euro. Ben je niet verkouden? Dan ben je welkom een behandelafspraak in te plannen op een tijd die jou het beste past! Hiervoor gelden de gebruikelijke tarieven.

Vind je het fijner elkaar eerst even te spreken of heb je nog vragen? Je bent natuurlijk ook altijd welkom om te bellen, appen of te mailen. Geen probleem!

 

Tijdens de eerste afspraak brengen we jouw specifieke situatie in kaart. Welke klachten belemmeren jou in je dagelijks functioneren. Dan gaan we op zoek naar het ontstaan van de klachten. Hoe komt het dat juist jij hier last van hebt?

 

De intake bestaat uit:

  • vraaggesprek
  • het voelen van de pols
  • het beoordelen van de tong
  • lichamelijk onderzoek (zo nodig)

 

Samen stellen we een behandelplan op. Dit kan bestaan uit massage, acupunctuur, kruidengeneeskunde of een combinatie hiervan.

Na de intake volgt de behandeling. We bespreken het gewenste resultaat en wat hiervoor nodig is. Ook worden (leefstijl)adviezen gegeven, die een goed herstel kunnen versnellen.

In de praktijk

staat voorlichting en informatie voorziening hoog in het vaandel. Om die reden organiseer ik leuke activiteiten, workshops en lezingen. Ook zijn er geregeld andere therapeuten die hun passie delen.

 

 

Klankmassage

Mediteren draagt bij aan de gezondheid. Heb jij behoefte aan een rustmomentje? Zoek je de verbinding tussen lichaam en geest? Laat je dan inspireren en raken door de verschillende klanken.

Activiteiten  2020

Ben jij benieuwd naar een andere visie op gezondheid? In onze huidige maatschappij mogen we best trots zijn op onze gezondheidszorg. Tuurlijk is er veel voor verbetering vatbaar, maar we kunnen ook veel. Regulier zijn we goed in acute zorg, snelle oplossingen en het focussen op bijvoorbeeld het virus of de haard van het probleem. Chinese geneeswijzen zijn een prachtige aanvulling op het weer vergroten van de weerstand, opsporen en aanpakken van de oorzaak en het terugbrengen van kwaliteit van leven.

 

 

Het teruggeven van eigen regie hierin is heel belangrijk. Wat kan je zelf doen om je beter te voelen of om sneller resultaat te behalen? In 2020 organiseert Merel Somer in samenwerking met andere therapeuten, waaronder Egbert van der Bergh, Gerard Somer en Berry Steenbruggen  lezingen en workshops ter verbetering van jouw gezondheid.

 

 

Een aantal workshops en lezingen zullen ook in Apeldoorn gegeven worden. Past de datum dus niet bij je agenda maar wil je wel heel graag aanwezig zijn, informeer dan naar de data in Apeldoorn. Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden, dit zal altijd duidelijk worden aangegeven.

 

 

Deelname aan het programma moeten telefonisch of per email aangevraagd worden. Zo kunnen we iedereen van voldoende aandacht voorzien. Bij workshops en lezingen die om 1900 uur aanvangen wordt voor (vegetarische) soep en een versnapering gezorgd.

Neem contact op

Testimonials

Ze heeft mij onder andere behandeld voor nekklachten die voor veel hoofdpijn zorgde. Na 1 behandeling gaf het mij al verlichting.

J.V.

Klacht: Nek- en hoofdpijn

Door behandelingen met acupunctuur en kruiden is mijn cyclus weer volgens de normaal geworden.

J.V.

Klacht: pms en een verstoorde menstruatie cyclus